Wysłany: 2021-11-19, 21:00 [Avensis T22] Problem z rozruchem ciepłego silnika 1CDFTV
Witam,
mam problem z rozruchem ciepłego silnika 1CDFTV. Na zimnym zapala normalnie ale po rozgrzaniu pojawia się problem z rozruchem. Kręcę ok 3 razy po jakie 5 sekund i dopiero zapala. Po wyjęciu zaworów SCV z pompy i ponownym zamontowaniu normalnie pali-wygląda jakby brakowało mu paliwa lub zapowietrzał się układ? Te problemy pojawiły się po około roku po wymianie pompy wtryskowej bo stara uległa awarii. Opiłki z pompy, które dostały się do baku usunąłem. Pompa i wtryski były sprawdzane, filtr paliwa wymieniony. Gdy nie chce zapalić nic nie daje pompowanie pompką przy filtrze paliwa. Ostatnio w ogóle nie zapaliła, przy kręceniu rozrusznikiem migała kontrolka od ABS, zapaliła dopiero na Plaka ale po przejechaniu ok 2km silnik przeszedł w tryb awaryjny i stracił moc. Wymontowałem i zamontowałem te same zawory SCV i zapaliła normalnie. Wiecie gdzie szukać przyczyny?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum