Witam, czy ktoś może podać wskazówki dotyczące wymiany napinacza paska toyota avensis 1,8 benzyna rok 2018. Czy potrzebny jest kanał i jak zdjąć pasek.
Witam, czy ktoś może podać wskazówki dotyczące wymiany napinacza paska toyota avensis 1,8 benzyna rok 2018. Czy potrzebny jest kanał i jak zdjąć pasek.
Ale przecież Valvematic nie ma napinacza. Napinaczem jest alternator, więc co chcesz wymienić?
No jak nie ma, jak ma. Wygląda tak jak na stronie.https://allegro.pl/oferta/napinacz-paska-16620-37030-avensis-auris-corolla-14942135280.Konkretnie muszę wymienić rolkę. Potrzebuję informację jak to zrobić
Z tego co pamiętam, to sprężyna jest dość mocna. Demontaż nie sprawił mi problemu ale przy montażu przyda się druga osoba. Można jednak zrobić to samemu, przyda się długa, mocna łyżka- monterka .
Ale przecież Valvematic nie ma napinacza. Napinaczem jest alternator, więc co chcesz wymienić?
Szanowni Panowie bardzo proszę o nie pisanie czegoś o czym nie wiecie. Podałem wcześniej link jak wygląda napinacz w mojej toyocie. Wprowadzacie osoby czytające w błąd twierdząc ze nie ma. Najpierw sprawdź potem pisz. Rozumiem że nikt z was tego nie wymieniał więc kończę temat.
masz stary silnik z T25
chociaz w po lifcie tez pakowali z regulacja przy alternatorze
dziwne to
jak by ladowali silniki jaki znalezli:D
tak czy siak w T27 2009 byc powinien z napinaczem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum