Witam wszystkich
Od końca grudnia poruszam się nową T27 kombi D4-D 2.0 i jakie są moje spostrzeżenia?
Wygląd i komfort dla mnie super, adaptacyjne ksenony i bardzo przyzwoita nawigacja + system audio bardzo mi odpowiadają;
Dodatkowe gadżety w postaci otwierania auta i uruchamiania silnika bez potrzeby grzebania po kieszeniach w poszukiwaniu kluczyków fajna sprawa;
Decyzję o kupnie tego auta podjąłem na podstawie eksploatowanego w mojej rodzinie modelu T25 z (niby) tym samym silnikiem i o ile D4-D w T25 (też kombi) to rewelacja to w przypadku T27 (model 2011) już tak dobrze nie jest.
T25 - średnie spalanie poniżej 5,5 l/100 (nawet 5,0)
T27 - 6,5 l (cholerna ekologia i DPF !!!)
T25 - dynamika lepsza (5 osób + bagażnik pod sufit) autostrada prędkość podróżna na autostradzie 2 paki bez wysiłku;
T27 - 60 kg cięższe auto, ale tylko kierowca 2 paki ledwie ledwie.
Konkludując T27 z ze starym silnikiem (bez DPF'a i starą listwą wtryskiwaczy Common Rail)
DPF to był najważniejszy warunek zakupu tego auta bo jeszcze udało mi się kupić bez tego filtra no i moje spalanie jest takie jak w T25 nie wspomnę o tańszym serwisie
Witam.
Mam pytanie czy ktoś sie orjętuje od kiedy montowany jest ten filtr DPF bo kolega Piotro ma AVKE 2010 i pisze że niema tego filtra a moja jest z 2009r dlatego pytam? ps. mam moją dopiero miesiąc jak narazie WÓZEK jak marzenie!!!
Witam. Mam pytanko czy ktoś już aktualizował mapę z przez Customer Portal?
Ściąnołem plik, rozpakowałem go na kompie i co dalej. Piszą włożyć pena do gniazda w Ave
nagrać na usb dane z systemu to jasne przełożyć do kompa i co? Jak ktoś z tym walczył to proszę o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum