Wysłany: 2021-02-18, 20:11 [Avensis T27] Nie odpala, głucha cisza po postoju
Witam wszystkich.
Auto z 2013 roku, ogólnie żadnych problemów do tej pory. Mam taki problem - jadę po dziecko do szkoły, parkuję, wyłączam silnik, wyjmuję kluczyk ze stacyjki i czekam na dziecko w aucie. Radio wyłączone.
Po jakiś 20 minutach wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam, radio się nie włącza, świecą się kontrolki a auto nie reaguje - nie kręci, cisza. Wyjmuję kluczyk i próbuję znowu - załapuje za 3 razem.
Co może być przyczyną? Zdarzyło mi się to 4 razy w ostatnim półroczu. Nie za każdym razem tak jest.
Poza tym zawsze odpala od 1 razu, mam nowy akumulator, w grudniu auto było na przeglądzie.
Witam problem może być w rozruszniku ,jeśli akumulator jest ok i kontrolki się zapalają możliwe że potrzebna jest regeneracja rozrusznika. Dla laika demontaz ok 15 20 min koszt ok 300 zł .przerabiałem problem autko pali na widok kluczyka pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum