Typ: Audi
Silnik: 1.9 diesel
Rok: 1993
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2023-11-21, 16:33 [Avensis T27] Na co zwrócić szczególną uwagę podczas zakupu
Cześć. Rozglądam się za nowym samochodem i jedną z propozycji jest Avensis. Poszukuję czegoś w benzynie w roczniku 2015 lub 2016. Napewno nie starszy niż 2015. Czytam i czytam i w sumie nie widzę jakiś strasznych wad jeśli chidzi o ten model samochodu. Wiadomo typowe ustarki jak w każdej marce. Może coś powiecie na temat tego modeli. Czego się wystrzegać, na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin. Jak w tych samochodach jest z korozją, czy nadmiernie występuje? Dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2013
Nadwozie: Wagon
Dołączył: 06 Mar 2022 Posty: 8 Skąd: Chojnów woj. dolnośląskie
Wysłany: 2023-11-22, 08:28
Na co zwrócić uwagę?
Korozja raczej nie występuje, no może na elementach zawieszenia i tylnej klapie ale tragedii nie ma. Silnik raczej tylko benzyna i pojemność 1.8. Z rozrządem spokój. Po zakupie (przynajmniej ja tak zrobiłem) wymień olej w silniku i skrzyni biegów.
A po za tym lać paliwo i jeździć. Zużycie paliwa małe, jak na ten silnik. W trasie u mnie wychodzi między 6,2 a 6,6/100km. Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum