Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2011
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-02, 11:40 [Avensis T27] instalacja CB w t27.
Witam kolegów
Odebrałem nowa t27 i przenosze się z T25. Czas na przenosiny CB radia. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak sprytnie bez dewastacji umieścić CB w podlokietniku ?
Z kablem zrobie przedlozke do bagażnika żeby nie było widać kabla pod nogami z zasilaniem też widze nie będzie problemu. Czy ktoś może używał wejścia AUX do podłączenia CB żeby było słychać w radiu ?
Ja zainstalowałem CB przy pomocy rzepów velctro na dole w szparze między fotelem kierowcy a bocznym słupkiem, w którym prowadzony jest bas bezpieczeństwa. Generalnie trzeba się mocno nagimnastykować aby przez szybę z zewnątrz zobaczyć, że ono tam jest. Przewód zasilający puściłem pod fotelem kierowcy a wtyczka leży sobie na podłodze pod fotelem - jak jadę w trasę, podłączam ją do zapalniczki w popielniczce.
Wydaje mi się, że jest to najprostsza metoda i nie wymaga wiercenia, montażu dodatkowych głośników itp.
Nie rozumiem dlaczego tak wszyscy pilnuja, zeby przypadkiem nie bylo nic widac. Ja swoje radio woze 24h/7dni w drzwiach kierowcy wiec generalnie jak przystawisz nos do szyby to radio jest widoczne i od roku wszystkie szyby całe. Wiadomo, ze zostawianie radia na siedzeniu czy tym bardziej na desce rozdzielczej to przegiecie, ale nikt nie bedzie ci przystawial nosa do szyby w poszukiwaniu radia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum