Wysłany: 2014-04-25, 15:41 [Avensis T27] Co kupic do 90000 zł.
Witam chce zakupić autko nowe toyota ma na oku corolle 2014 silnik 1,6 benz opcja prestige cena końcowa 84000 ale cały czas zastanawiam czy nie kupic nowej avensis w benzynie 1,8 . Tylko biorąc avensis stracę na wyposażeniu które mam w corolli . Co wybrać i co lepsze?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-26, 01:01
Jak kupować Avensisa to minimum w wersji Premium, bo Active to bida, manualna klima, brak tempomatu, felg aluminiowych, czujnika deszczu, regulacji lędźwiowej, elektrycznych tylnych szyb. Tu Corolla ma praktycznie pełne wyposażenie bez skóry.
Z drugiej strony jak potrzebujesz samochodu na długie trasy to lepszy będzie Avensis, bo lepiej wyciszony, dużo więcej miejsca na szerokość i łatwiej wyprzedzać 1.8.
A tak po prostu to dla mnie Corolla jest koszmarnie brzydka i gdybym miał kupować kompakta to wziąłbym Aurisa kombi.
To kwestia gustu. Dla mnie z zewnątrz Auris jest brzydki a Corolla ładna. W środku jeden i drugi są takie same czyli tragedia na całej linii, ciosane siekierą w latach 80-tych. Zdecydowany regres zamiast postępu. Widzę, że cena katalogowa Avensisa Premium 1.8 to 94.900 jak się postarasz zejdziesz poniżej 90 tys. Szkoda, że się trochę spóźniłeś na wyprzedaż rocznika, ale popytaj może coś im zostało. 84 tys za Corollę to lekka przesada.
Avensis w biedniejszej wersji i tak wygląda bardziej "bogato" niż wypasiona Corolla. Bierz Avensisa auto o klase wyższe niż Corolla albo tak jak kolega wyzej podrzucił - Auris kombi. Też fajny wóz.
Już padła decyzja Avensis sedan premium business executive 1,8 benzyna 147 KM dorzucili jeszcze gratis alarm dywaniki i przyciemniane szyby . Oby dobrze służył
Business plus executive to 12000 i to było gratis w promocji, ciemne szyby dywaniki alarm tez gratis przy negocjacjach plus czarny metalik i jak to bywa nigdy się człowiek w planowanej cenie nie zmieści ale poniżej 100.000 się zmiescilem. No niestety w sedanie nie dają szklanego dachu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum