czy Avensis T27 wyposażona jest w dźwięk sygnalizujący wrzucenie biegu wstecznego? Pytam, bo szczerze mówiąc wydawało mi się, że na początku słyszałem stosowny beep, a teraz go nie ma. Nie jest to rzecz, na którą zwracałem moją uwagę, więc teraz zgłupiałem - czy element uległ uszkodzeniu, czy to głowa płata mi figle po przesiadce ze Skody.
Nie chodzi mi o dźwięk czujników cofania, bo takich nie posiadam.
W zeszłym roku miałem ten problem u siebie. Przyczyną był uszkodzony buzzer znajdujący się z tyłu. Zamienniki nie występują, wymiana w ASO buzzer plus robocizna ok.250 PLN. Nie mają tego na miejscu, sprowadzali czas oczekiwania niestety 3 tygodnie. Jeśli uszkodzony jest tylko ten buzzer to moim zdaniem warto to wymienić, jakiś czujnik niefabryczny przyzwoitej jakości kosztuje kilkaset złotych i trzeba kłaść nowe przewody. Czy sensory działają prawidłowo, można to sprawdzić przy wbitym biegu wstecznym przykładając palec do czujnika powinno być wyczuwalne delikatne drganie sensora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum