Wysłany: 2012-12-12, 18:25 [Avensis T25] Zimne powietrze z nawiewu przy niskich obrotac
Witajcie ,mam problem ,mianowicie przy niskich obrotach leci zimne powietrze z nawiewów (auto zagrzane,temperatura na maxa),ale gdy wejdzie na obroty od 2 tys. wszystko wraca do normy -leci gorące.Co to może być?
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-12, 18:40 Re: zimne powietrze z nawiewu przy niskich obrotach
iwona71 napisał/a:
Witajcie ,mam problem ,mianowicie przy niskich obrotach leci zimne powietrze z nawiewów (auto zagrzane,temperatura na maxa),ale gdy wejdzie na obroty od 2 tys. wszystko wraca do normy -leci gorące.Co to może być?
Prawdopodobnie zbyt niski poziom płynu chłodniczego, należy uzupełnić do poziomu max na chłodnym silniku.
Czy klimatyzacja dwustrefowa ? (ważne pytanie).
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-12-12, 19:58
iwona71 napisał/a:
Tak,climatronik dwustrefowy
Uzupełnij płyn, jeśli nie pomoże, napisz ponownie.
Pytałem o klimatyzację, bowiem podobne objawy (ale zazwyczaj w jednej strefie) powoduje uszkodzony mieszacz powietrza, t. zw. damper - wpisz to słowo w wyszukiwarkę.
Ale zacznij od uzupełnienia płynu w układzie chłodzenia (ma być max), kup w ASO 1 l. koncentratu i rozcieńcz wodą demineralizowaną (destylowaną) w proporcji 1:1, jest w sprzedaży także płyn do uzupełnienia układu w stosownej proporcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum