Wysłany: 2011-06-08, 13:38 [Avensis T25] Zawory zwrotne paliwa gdzie są
Mam takie małe pytanko, gdzie znajduja sie zaworki zwrotne w 1CDFTV . Schodzi mi paliwo z układu Nietrzyma cisnienia po dłuższym postoju pare dni długo trzeba kręcic ok3-4sek puzniej wszystko wraca do normy .Prosze nie podpowiadac wtryski świece i filtr wszystko sprawdzone i sprawne ,istnieje jescze opcja zaworka na listwie CR .Mysle nad założeniem za filtrem zaworka ale wolał bym wymienic istnijace fabryczne tylko gdzie one są :?: :?:
Muszę Ci przyznać, że rozbierałem ten silnik na części pierwsze dwukrotnie, lecz pojęcia nie mam gdzie to się znajduje.
To co pokazujesz w załączniku to jest chyba prawa zaślepka listwy CR? Słyszałem o kilku przypadkach zacinania się tych zaworków/zaślepek.
Swoją drogą dziwne, że układ nie trzyma ciśnienia. Powinien trzymać ciśnienie.
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-06-08, 22:11
w d4d nie ma żadnych zaworków zwrotnych. drenowanie paliwa mie ma miec miejsca, jeśli tak jest to przyczyna lezy w nieszczelności na zaworach, nieszczelności na podstawie filtra paliwa lub na przewodach powrotnych z wtrysków, bądź na uszkodzonym "limiterze" na listwie CR-a. długie kręcenie przy odpalaniu związane jest w d4d z niedomaganiem rozrusznika (luż na tulejkach).
Kolego proponuje zaczac od odkrecenia uchwytu filtra paliwa, i upewnienia sie, ze nie ma zadnego wycieku paliwa na uszczelce spodniej oraz uszczelce wierzchniej, ewentualnie w okolicach manualnej pompki. Byc mze paliwo ta droga schodzi, pamietajmy, ze w filtrze musi byc zawsze poziom max, aby auto zastartowalo przy pierwszej probie.
Spawdz dokladnie przewody, moze spracialy, albo zostaly uszkodzone przy innej naprawie?
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz ,dodam ze ile bym nie pompował pompka nad filtrem nie ma twardosci tego guzika jest zawsze taki sam z łatwoscia da sie go wciskac .przewody nie sprawdzałem , filtr wyglada na suchy.
Kolego wtom gdzie znajduje się "limiterze" na listwie CR-a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum