Wysłany: 2012-08-30, 20:00 [Avensis T25] PROBLEM Z HAMULCAMI
[Avensis T25] problem z hamulcami
Witam serdecznie
Podczas podróży do Włoch na liczniku pokazały mi się ikonki track off oraz vsc wraz z ikonką silnika check engine
Jazdę jeszcze kontynuowaliśmy zrobiłem ponad 3000 km, silnik nie sprawiał problemów. Natomiast problem jest z hamulcami . Kiedy wdepnę hamulec do hamowania , nie jest ON taki twardy , muszę go nacisnąć ze trzy razy i wtedy się napompuje, po czym jak go będę trzymał zejdzie do końca ,na postoju zaś jest tak ,że jak go wdepnę to wbija go do samej blachy samochodu a jak go napompuje kilkakrotnie ruchem ,to jest takie uczucie jak by schodziło powietrze z piłki .sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, pojechałem do mechanika pod komputer , pokazał błąd z filtrem powietrza, wymieniłem i nic.
Pojechałem dziś do drugiego mechanika i pokazał całkiem inny błąd, którego nie można skasować
P2002 ORAZ C1201
Czy miał ktoś może taką usterkę kiedyś albo wie co dolega mojej Avie ?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-08-30, 21:54
P2002 zapchany DPF, czyli standard. Do wymiany/czyszczenia mechanicznego.
C1201 to po prostu ogólny błąd silnika ale może też wystąpić jak pada podciśnieniowy układ w hamulcach.
jak kupowałem Ave to klient powiedział ze nie ma już DPF-a tylko założony emulator czy to ma wpływ na DPF-a , czy mimo to trzeba go wyczyścić ?
próbowałem jechać 10 Km na wysokich obrotach ok 3000 obrm ale nic nie pomogło
witam
w sobotę wróciłem od mechanika
wymiana klocków i przetoczenie tarcz usunęło problem z hamulcami, a miękki pedał- po prostu ten model tak ma i wszystko jest ok skończyło się przeinstalowaniem całego komputera toyotki komunikaty o DPF-ie zniknęły
dziękuję za pomoc
piokli [Usunięty]
Wysłany: 2012-09-23, 10:13
LEGENDA:
przeinstalowaniem całego komputera = zresetowałem komputer
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum