Wysłany: 2013-05-25, 16:55 [Avensis T25] Zamiast 126km jest 110km sprawdzane na hamowni
Witam!
Pół roku temu kupiłem Toyote avensis 126km. Od początku wydawała mi się troszkę słaba ale myślałem, że to przez to, że to jest duży samochód. Po 3 miesiącach wybrałem się na hamownie aby założyli mi Power Boxa. Jak się okazało po zrobionych pomiarach samochód miał tylko 110km. A jak podłączył mi boxa to nawet na niego nie zareagował! Proszę o pomoc co może być tego przyczyną...
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
Jeżeli chodzi o wiarygodny pomiar to najlepszy uzyskasz na obciążeniowej hamowni MAHA odpowiednio oczywiście kalibrowanej i uaktualnianej ... jest bardzo mało firm w Polsce które posiadają tego typu sprzęt pozostałe hamownie maja bardzo duże rozbieżności w pomiarach ... niestety ten pomiar jest po prostu +/- 30%... stąd może te braki proponuje hamownie w Gliwicach [namiar znajdziesz w google] ale podejrzewam że nie będziesz się fatygował tyle km żeby zrobić pomiar wrzuć tutaj wykres z tej hamowni zobaczymy jaki jest przebieg momentu to może ustalimy coś .. np błędy w pomiarze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum