Panowie, mam pewien dylemat. Mocno byłem zapatrzony w tę Toyotę Avensis: http://otomoto.pl/toyota-avensis-C31285243.html
Jednak mówię, wejdę, poczytam opinie na Waszym forum. Dowiedziałem się o uszczelce pod głowicą i doszły mnie również słuchy o dwumasie. Możecie się coś wypowiedzieć na ten temat ? Chodzi mi konkretnie o ten rocznik, silnik. A jeszcze konkretniej chodzi mi o tę Avensis co podałem w linku. Czekam na szybką i konkretną odpowiedź.
Pewnie wyczytałeś o wadliwej uszczelce pod głowicą, gdzie to zdarzało się głównie w modelu z aluminiowym blokiem silnika czyli po liftingu, rocznik od 2006 w górę, w tym mój;-). Jak będziesz miał pecha to i w drewnianym kościele dostaniesz cegłówką. Passat też miał podobne problemy może nawet i częsciej, a odnośnie dwumasu to wskaż diesla który po dużym przebiegu nie ma z tym kłopotu.... Odnośnie tego modelu z linka to jak ma przejechane co najmniej 250 tys. (chyba nie jeteś taki naiwny, że Niemiec w 8 lat zrobil tylko 150 tys.) to zawsze coś się może zdarzyć, to tylko auto. Jak ktoś tyle pisze, w dodatku takie głupoty jak kubełkowe fotele to pewnie coś chce ukryć. Jeśli podejmujesz ryzyko i kupujesz auto o 3-4 tys. tańsze niż jego średnia cena rynkowa to wiadomo prawdopodobieństwo, że coś może się wydarzyć jest większe. Dalej można też wymieniać turbospreżarkę i wtryskiwacze. Chcesz mieć bardziej spokojną głowę to może benzyniak, chyba, że dużo jeździsz i musi być diesel.
Nie jest zły, szczególnie ten silnik 136KM fajnie się zbiera ale na pewno więcej około 1 litra spali od Avensisa. Dla mnie też jest dużo mniejszy i ciasny, z tyłu szczególnie mało miejsca jest, ale w końcu to taki lepszy Focus;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum