Witam. Mam toyotę avensis z 2003r. Nie potrafię ustawić wyświtlacza wten sposób żeby np. po jednej stronie mieć "range", a na drugiej połówce np. spalanie, albo spalanie chwilowe. Obecnie mój wyświetlacz wygląda w ten sposób, że na jednej części widać np. "range" albo spalanie, a na drugiej połowie widać jakiś komunikat. Mam instrukcję, ale niestety nie potrafię zmienić tego ustawienia. Proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam.
Z tego co wiem we wcześniejszych modelach się nie da ustawić inaczej.
Z lewej jest wybierana opcja range, spalanie itp... a z prawej jest część nawigacji.
Jak włączysz aktywną prawą stronę przyciskiem dispay a potem naciśniesz enter ( pokrętło) komunikat zniknie i pojawi się menu nawigacji.
Komunikat pojawia się za każdym razem jak włączasz auto bo jest tam napisane, żebyś stosował się do przepisów, patrzył na znaki drogowe itd...
Przycinkiem display ustawiasz ekran aktywny. Zrobi się czarna ramka wokół nazwy trybu pracy.
Ustawiasz np. spalanie chwilowe
Przytrzymujesz display 2 sec. ekrany zamieniają się i czyli to co ustawiłeś z lewej wskoczy na prawą stronę.
Potem display i na aktywnej lewej stronie ustawiasz np range i po temacie.
Ja mam tak: z prawej na stałe spalanie chwilowe a z lewej to co w danym momencie zapragnę mieć. Do zmiany lewego ekranu służy także przycisk na kierownicy po stronie prawej
Przycinkiem display ustawiasz ekran aktywny. Zrobi się czarna ramka wokół nazwy trybu pracy.
Ustawiasz np. spalanie chwilowe
Przytrzymujesz display 2 sec. ekrany zamieniają się i czyli to co ustawiłeś z lewej wskoczy na prawą stronę.
Potem display i na aktywnej lewej stronie ustawiasz np range i po temacie. [...]
Przepraszam, że wyciągam stary temat ale u mnie to nie chce zadziałać.
Naciskanie Display po zmianie ekranów miejscami nie wpływa w ogóle na ekran od TNS :(
Jest w ogóle jakiś sposób aby usunąć TNS z wyświetlacza?
Idealnie byłoby mieć 2 ekrany komputera a po włączeniu nawigacji/DVD (dorobiłbym jakiś wyłącznik) na jeden z ekranów wskakiwałby TNS. Marzy mi się taki widok... (bez tej dodatkowej navi):
A umnie po odpięciu pudełka pod fotelem kierowcy jest jak na zdjęciu wyżej
Bandi [Usunięty]
Wysłany: 2016-05-29, 20:00
Dokładnie odczepiłem dziś wszystkie kable od pudełka pod taboretem kierowcy i nic nie trzeba ustawiać. Wyświetlacz sam się podzielil wszystkie funkcje aktywne po obu stronach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum