Wysłany: 2013-11-03, 10:04 [Avensis T25] WYMIANA ZWYKLYCH ZAROWEK NA XENONY
WITAM WSZYSTKICH, NIEDAWNO KUPILEM TOYOTE AVENSIS T25(2006R) MIESZKAM W HOLANDII. NIEDAWNO JECHALEM DO POLSKI I MUSZE SIE PRZYZNAC ZE STANDARDOWE LAMPY POZOSTAWIAJA WIELE DO ZYCZENIA. JESLI CHODZI ZAROWNO O JAKOSC SWIATLA JAK ICH ZASIEG. !!!POMOZCIE MI!!! JAKIE MAM EW. OPCJE. CO MOGLBYM Z TYM ZROBIC? BYLBYM BARDZO WDZIECZNY ZA WASZA POMOC. W TEJ SPRAWIE JESTEM LAIKIEM TOTALNYM. DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM!
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
1. zasięg - regulowany jest na lampie (przy nieobciążonym samochodzie i ustawieniu pokretlaegulacji w pozycji "0") i powinien zostać poprawnie ustawiony zgodnie z przepisami np. na stacji diagnostycznej
2. "jakość światła" - tu opcji jest kilka: może trzeba wyczyścić soczewkę/odbłyśnik itd. najlepiej oddając lampy do regeneracji, może żarówki są źle założone itd.
Ale na początek tak jak mówi Talrep, warto sprawdzić choćby ustawienie świateł i żarówki.
_________________ BLONDYN
Engine: 1CDFTV 2000CC DIESEL TURBO
krzysiek6210 [Usunięty]
Wysłany: 2013-11-03, 17:12
odbłyśniki daj do regeneracji !!! i daj potem philipsy lub osramy H1 i H7 będzie po problemie.
Tylko nie jakieś badziewie z CPN'u.
Sprawdź czy prawa lampa się nie poci !!! - będzie widać na niej krople rosy,
[ Dodano: 2013-11-03, 17:14 ]
co do xenonów musisz mieć spryskiwacze do nich i układ samo poziomowania - koszt wszystkiego wyjdzie ok 1000 zł i w górę przy markowych częściach nie podróbkach i chińskich zamiennikach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum