Witam Mam pytanie kupiłem własnie toyotę i chce wymienic rozrząd.Jakie zamienniki można zastosować zeby to działao jak trzeba i nie bardzo drogie było.
Drugie pytanie to jaki olej wlać do diesla bo tez chcialbym wymienić.
Dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam
Witam;
ja może podpowiem inaczej jestem właśnie po wymianie pełnego rozrządu, polecam Czech Serwis w Olsztynie a części w InterCarsie łożyska NGK Polski producent łożysk, (dobra półka), pasek Continental + pompa wody + napinacz (cena całego kompletu około 900 zł) wymiana 250 zł. z gwarancją na części i wymianę. MirWit Olsztyn ok 2200 zł całość (przy promocji serwisowej).
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-04-06, 04:47
necik napisał/a:
Witam;
ja może podpowiem inaczej jestem właśnie po wymianie pełnego rozrządu, polecam Czech Serwis w Olsztynie a części w InterCarsie łożyska NGK Polski producent łożysk, (dobra półka), pasek Continental + pompa wody + napinacz (cena całego kompletu około 900 zł) wymiana 250 zł. z gwarancją na części i wymianę. MirWit Olsztyn ok 2200 zł całość (przy promocji serwisowej).
kompletnie bez sensu. rozrząd (wszystkie części oryginalne z pompa wody) 650zł + robota < 1100zł. po prostu przepłaciłeś za podróby, a szczególnie conti jest niepewny.
To jak możesz to podaj mi namiary gdzie orginał moge kupić za 650 zł napewno się przyda bo jestem 1,5 miesiąca po wymianie a juz 12 tyś zrobiłem.
_________________ T T Toyota
piokli [Usunięty]
Wysłany: 2011-04-06, 08:57
necik napisał/a:
łożyska NGK Polski producent łożysk, (dobra półka), pasek Continental + pompa wody + napinacz (cena całego kompletu około 900 zł)
Korzystając z zamienników w tym silniku strzelasz trochę we własne kolana. Nie masz pewności ile taki zestawi może przelatać. Na allegro masz kilka hurtowni, które oryginały toyoty sprzedadzą za około 650zł (pasek, 2 rolki, napinacz hydrauliczny, pompa). Z wymianą zamkniesz się w 900zł i masz PEWNOŚĆ na 105tys km.
przyznaje racje znalazlem na allegro kilka ofert orginału rorządu mozna kupic do 700 zl ja sprawdziłem dokładnie fakture swojego zakupu i za rozrza też wyszło mi około 700 zł ale co orginał to orginał,
tylko słyszałem że trzeba uważać bo często zdaża się tak że to są tylko opakowania orginalne a juz cześci to czasami jakis szajs czy ma ktos sprawdzonego dostawce bo potrzebuje rozrzadu to Avki ojca.
_________________ T T Toyota
piokli [Usunięty]
Wysłany: 2011-04-06, 17:13
sprawdz na konkurencyjnym forum: avensis . info
tam w tamecie o rozrzadzie ludzie pisali od kogo kupowali
Bardzo polecam sklep z allegro, solidna firma, dobre czesci
ROZRZAD + POMPA ORYGINAL TOYOTA D4D AVENSIS 03- 650zl
KONTAKT Z DORADCA :
tel. (085) 664-92-77 motorsystem@poczta.fm
GG -3981032
w godz. pn-pt. 8-18 sob. 8-14
lokalizacja BIALYSTOK
Pozdro
_________________ Zycie bez wiedzy jest smiercia...
Bardzo polecam sklep z allegro, solidna firma, dobre czesci
ROZRZAD + POMPA ORYGINAL TOYOTA D4D AVENSIS 03- 650zl
KONTAKT Z DORADCA :
tel. (085) 664-92-77 motorsystem@poczta.fm
GG -3981032
w godz. pn-pt. 8-18 sob. 8-14
lokalizacja BIALYSTOK
Pozdro
ja tez polecam ten sklep. kupowałem już u nich kilka rzeczy bardzo szybka i mila obsługa
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum