Witam Serdecznie.
Proszę o opis wymiany paska klinowego ( ewentualnie jakie klucze ) - model T25 - 2005 r. - silnik 1,8 benzynka.
Wybieram się do Grecji na początku sierpnia, mam do przejechania 6-7 tys km. Moje autko ma 91 tys przebiegu, ale lepiej być przygotowanym.
Pozdrawiam Marek
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2011
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-26, 10:42
Po co kolego chcesz wymieniać ?. przy przebiegu który podajesz nic nie powinno się dziać. Ja pierwszy wymieniłem przy 320 000 i to nie dlatego że pękł tylko już był sparciały.; przy twoim przebiegu nie zajmuj się takimi szczegółami.
Przebieg samochodu jest w tym przypadku mniej ważny niż wiek - po 6 latach też bym wymienił paski. Ja wymieniałem po 4 latach (zaraz po zakupie) i teraz przy 9 latach - pasek który miał 5 lat miał widoczne pęknięcia.
Koszt jest niewielki w stosunku do usługi lawety w drodze
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-26, 20:26
Ja wymieniałemdwa tygodnie temu. Rocznik 2004i pasek był w opłakanym stanie, cały popękany i wręcz hałasował. Ja bym również nie oszczędzał przed taką podróżą, bo co zrobisz jak Ci strzeli w trasie ?
No i może niech to zrobi wykwalifikowany mechanik, aby uniknąć przykrych niespodzianek,,,
czy mozecie podac numer katalogowy paska? takze mysle o wymianie. mam przejechane 85000km i nie wiem czy byl wczesniej w serwisie wmieniany, wiec wole uprzedzic ewentualna usterke.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum