witam w ostatnim czasie zauważyłem taką o to przypadłość że Toyotka potrafi zgasnąć na wolnych obrotach np: przy dojeżdzaniu do skrzyżowania zaciągam ręczny silnik chwilę chodzi po czym po prostu zgaśnie , nie zdarza sie to podczas jazdy . propiąłem program i zacząłem szukać anomalii i jedyne co znalazłem to spadające (skaczące) ciśnienie paliwa aż do minimalnych wartości co pewnie powoduje gaśniecię i teraz pytanie co za to odpowiada ?? czy sprawdzić czujniki na listwie ? jest tam też zaworek przelewowy czy to może on działa nie prawidłowo i upuszcza ciśnienie ?? na co zwrócić uwagę ??
Hej. Mam to samo. W listopadzie byłem 4 razy w ASO i nic nie znaleźli, z początkiem grudnia problem zniknął, teraz po prawie 3 miesiącach znowu powraca. Od wczoraj deszcz pada i jest duża wilgotność, zauważyłem, że to w takich warunkach pogodowych się pojawia. Jak było chłodniej problemu nie było. Czyszczenie zaworu egr i wymiana filtra paliwa nic nie daje. W ASO twierdzą, że z wtryskiwaczami też jest wszystko ok. Jak uda się ustalić co to jest, na pewno dam znać.
witam kolego problem był do środy , w środę leciałem w trase z Wiednia i nagle zaświecił sie ten mały kluczyk francuski na dece na tarczce obrotomierza i od jego zapalenia sie już nie gaśnie , dziwne ale taka prawda , nie gaśnie nawet nie zadrży wskazówka :( . sam już nie wiem co to może być , najlepiej że tego kluczyka nie mogę zlikwidować , nie wiem co on oznacza , błędów żadnych nie ma .
no własnie nie sygnalizuje wymiany lecz niski stan oleju , stan oleju był na minimum po drodze musiałem gdzieś pod górke stać a to u nas norma , jakis duży przechył spowodował że pokazało niski stan oleju , udało mi sie skasowac to , kombinacja przycisków na desce , jednakże teraz będę musiał pilnować wymiany bo skasowała sie też inspekcja od nowa , także musze doglądać licznika i wymiane zrobić za 5 tys km przy tym, kasując jeszcze raz inspekcję olejową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum