Dzięki za info
Piszesz filtry rozumiem że to 1 filtr. a może podpowiesz jakis zamiennik w dobrej cenie. znalazłem np Boscha ale sam wkład filtra ?
jamela [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-25, 21:09 filtr powietrza
jablonski1 napisał/a:
Dzięki za info
Piszesz filtry rozumiem że to 1 filtr. a może podpowiesz jakis zamiennik w dobrej cenie. znalazłem np Boscha ale sam wkład filtra ?
W obudowie znajduje się jeden filtr, wymiana zajmuje minutę, warto wymieniać często (2x w roku), nie ma znaczących różnic w jakości filtrów, ja kupuję tu:
http://www.hdmot.pl/index.php?k533,powietrza
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2011-03-21, 19:06
Mężowi zostało przyzwyczajenie po Polonezie gdzie walczył o każdego konika
I obecnie jak ma czas to też to robi. Ale obecnie już nie ma to takiego znaczenia (dojazd został wybrukowany ). Filtry z netu są tanie i kupuje od razu kilka sztuk.
otworzyć obudowę, ale jak? tyle róznych "klamerek" że nie wiem jak sie do tego zabrać
Z całym szacunkiem, nie żartuj !
http://www.toyodiy.com/pa...WMNYW_1703.html
nr 17701 (podstawa filtra) posiada 4 zatrzaski, które odpinasz od pokrywy jednym paluszkiem, wyjmujesz filtr, wymieniasz na dobrej jakości (drogi), zapinasz zatrzaski, minuta roboty !
pozdrawiam,
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 18 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-10, 08:40
Czy przy wymianie filtra odpinacie przepływomierz?
I czy po odpięciu przepływomierza może zapalić sie lampka błąd silnika na desce? Jeżeli sie zapali to co wówczas?
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-10, 08:58 filtr powietrza
rafalso napisał/a:
Czy przy wymianie filtra odpinacie przepływomierz?
I czy po odpięciu przepływomierza może zapalić sie lampka błąd silnika na desce? Jeżeli sie zapali to co wówczas?
Wypinamy wtyk - to oczywiste,
nie będzie żadnych objawów awarii !
Zupełnie nie wiem po co odpinac przepływkę przy wymianie filtra w silniku 1azfse....wystarczy wyjąc zatrzaski i unieśc pokrywę.Można nawet włozyć koncówkę odkurzacza....wystarczy miejsca i na to by tam poodkurzać.Jak wypniesz przeplywomierz na przekręconym kluczyku to na bank będziesz miał info na desce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum