Witam
przymierzam się do uprania tapicerki w Avce i chciałbym do tego zabiegu wyjąć fotele przednie, aby mieć dobry dosep do foteli jak i wykładziny pod nimi.
Czy jest jakiś problem z ich wyjęciem ?
No i sprawa kluczowa czy muszę odpinać akumulator przed rozpięciem wtyczek itp ?
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-12, 07:31
+ czy - klemę ?
Są chyba tylko cztery śruby i tyle z tego co się orientuje.
A kanapę z tyłu (siedzisko) też da radę wytargać tylko podobno trzeba uważać na plastikowe zaczepy ale może ktoś opisze co i jak
No dobra myślałem, że uniknę odpinania aku.
_________________ Pozdrawiam
Jacek
1.8VVT-i, SOL
lutek [Usunięty]
Wysłany: 2013-02-12, 17:52
Zazwyczaj plus się odpina.
Jacek na pokrewnym forum masz fotorelację...zrobił ją Red Point.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 15 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Lis 2010 Posty: 343 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-13, 11:35
Ok czyli lepiej odpiąć aku chyba chociaż ja nie chcę grzebać przy poduszkach tylko rozpiąć wtyczkę i wytargać fotel
[ Dodano: 2013-04-22, 07:33 ]
Słuchajcie jeszcze takie pytanie w tym temacie. Czy można zamienić fotel pasażera z kierowcy ? Kierowcy mam wytarty od strony drzwi to bym sobie przełożył
Będzie banglać ?
[ Dodano: 2013-04-22, 07:33 ]
Słuchajcie jeszcze takie pytanie w tym temacie. Czy można zamienić fotel pasażera z kierowcy ? Kierowcy mam wytarty od strony drzwi to bym sobie przełożył
Będzie banglać ?
No i na czym to stanęło, da się przełożyć te fotele nawzajem?
_________________ Toyota Avensis T25 2004r. 2.0 D4D 116PS
Chciałbym natomiast spytać o rzecz inną.
Mam teraz fotele materiałowe w dobrym stanie z ustawieniami wszystkiego w fotelach ręcznie, ale zawsze chciałem mieć skóry.
Pytanie brzmi czy jakbym kupił sobie fotele skórzane do swojej Ave z elektrycznymi ustawieniami, to czy dałoby się to u mnie podpiąć, tam gdzie miałem podpięte stare fotele czy brakuje tam wiązki do ustawień elektrycznych foteli?
_________________ Toyota Avensis T25 2004r. 2.0 D4D 116PS
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum