Wysłany: 2022-05-03, 19:53 Wibracje na podłodze [T27]
Cześć. Miał ktoś problem z wyczuwalnymi wibracjami na podłodze. W czasie jazdy i chyba też na postoju, czuć delikatne wibracje/mrowienie. Wyważenie kół odpada, bo w międzyczasie były zmieniane. Na stacji diagnostycznej na przeglądzie też nic nie wyszło. Podejrzewam poduszki silnika, miał ktoś coś podobnego? Benzyna 2.0
Jeden mechanik rzucił okiem i stwierdził, że sprzęgło alternatora do wymiany, ale wątpię, że to powodem drżenia jest. Inny sprawdzał i nic nie znalazł.
U mnie czuć najbardziej na zdjęciu powyżej takie "mrowienie" irytujące podczas dłuższej jazdy.
Hmmm... Podsune mechanikowi temat półosi i przegubów. Ale wydaje mi się, że to coś od silnika. Stojąc na światłach czuje jak załącza się klimatyzacja, silnik ma wtedy ciężej i czuć ten rezonans. Ale sprężarkę wykluczam, ponieważ wyłączając klimatyzację, nawiewy jest to samo.
Leszku a nie słyszysz jak otworzysz maskę odnośnie sprzęgła ewentualnie rozrządu z łańcuchem? Może coś tryka, tyka itd? Nie zmieniałeś poduszki silnika lub skrzyni nie oryginalnej? To może być strasznie twarde.
Przysłuchiwałem się silnikowi i nic nie słychać raczej. Poduszka była ruszana, ponieważ był robiony remont skrzyni, ale to tak z 1.5 roku temu. Najgorsze, że te wibracje nie są tak mega wyczuwalne, gdzie osoba która wsiądzie do tego auta może od razu tego nie wyczuć, dopiero ja to czuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum