Czołem. Zima przed nami a mój wentylator przy niskich temperaturach zaraz po uruchomieniu popiskuje potem juz nie chciałbym go jakos nasmarować przegladnąć przed zimą ale pojecia nie mam jak go wymontować wyciagał ktoś z was może juz wentylator ? jak sie za to zabrać ? z góry dzięki
Wyciagasz schowek ten na dokumenty powinien wyskoczyc przy uzyciu lekkiej sily. Powinienes miec teraz dostep do filtra wyciagasz go i bedziesz widzial wentylator. Mozesz go wykrecic ciezki dostep robilem to jak czyscilem klime i wykrecilem go bez problemu.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wiek: 48 Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 26 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2012-09-26, 20:36
acha acha bo właśnie do wentylatora sie dostałem ale jak zobaczzyłem jak on jest spakowany to mnie juz pokonało i poprzestałem na dalszej penetracji ale postaram sie dokładniej sie rozeznać i moze sie uda mi go wykrecić :lol:
Witam
Mam ten sam problem od czasu jak zatkał mi się odpływ ze skraplacza latem, przepełnił odpływ i zalało dolną część wentylatora oraz łożysko, to teraz na zimnym i na zakrętach, przy przyspieszaniu popiskuje. Mam zamiar go wyjąć, wiem jak się do niego dostać tylko pytanie czy dużo jest rozkręcania. Czy trzeba 1/4 osprzętu klimy rozebrać żeby go zdemontować, czy wystarczy kilka śrub odkręcić ? czym najlepiej nasmarować (coś specjalistycznego?), czy dużo czasu trzeba na ten zabieg poświęcić?. Może wystarczy wyjąć tylko filtr i mam taki smar (biały smar w spreju, penetrujący dobrze osadzający się na metalu i pracujący od -40 st do 170 st do dużych obciążeń) wpuścić go rurką od góry w dół wentylatora i może sam się dostanie do łożyska skoro woda ze skraplacza się tam dostała i stary smar wypłukała. Co o tym myślicie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum