Wysłany: 2013-01-22, 09:36 [Avensis T25] VSC + TRACK OFF +ABS, brak kontroli i ABS-u
Witam
Dziś rano wjeżdżąjąc pod oblodzoną górkę, w pewnym momencie wyskoczyły mi 3 kontrolki VSC + TRACK OFF +ABS, odrazu zauważyłem , ze przestała działać kontrola trakcji, po kilkunastu metrach zauważyłem ze i Abs tez nie działa.
Wjazd pod górkę męczyłem, kontrola trakcji bardzo intensywnie pracowała, po chwili wyskoczyły te kontrolki. Tak jak by odcięło te systemy. Czy mieliście podobną sytuację? Proszę o wskazówki.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2013-01-22, 19:06
w avkach b często spalenie żarówki/ek stopu wywala na desce tymi trzema kontrolkami
Poszperaj też na forum - wątki trzech kontrolek były bardzo szeroko omawiane - począwszy od właśnie spalenia stopu poprzez poważniejsze sprawy (EGR , trakcja, czy jak u mnie uszkodzenie ECU silnika)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum