Wysłany: 2011-05-04, 13:16 [Avensis T25] trzeszczące radio
Witam
Zamontowałem u siebie nawi Peinga.Wszystko jest ok.ale mam problem z odbiorem radia.Zwyczajnie trzeszczy,gubi fale i ogólnie wydaje mi się że ma słaby sygnał.Zaznaczam że na oryginalnym radiu nie było problemów z odbiorem.Zamontowałem wzmacniacz sygnału FM ale niewiele pomogło.
Co mogę zrobić aby poprawić znacząco odbiór radia ?
Mam podobny problem.Zamontowałem Clariona i objawy są te same.Myślę,że moze źle podłączona jest antena i jej wzmacniacz.W oryginale są trzy kable do wzmacniacza a nie sprawdziłem jak jest w kostce Clariona.
Ale jestza zimno aby znów to rozbierać.
P.S. Te anteny wewnętrzne na szybę to podobno szkoda pieniędzy.
Ten wzmacniacz FM który mam to ustrojstwo montowane między radiem a anteną z dodatkowym kabelkiem do zasilania.Nie da się tego żle podłączyć.A co do anteny to oryginalnie mam w toyce wewnętrzną na szybie-chyba że chodzi o jakąś dodatkową antenę
Napiszcie
Dziś sprawdzałem dla pewności u siebie.
Okazało się,że nie ma połączenia między radiem a pinem z oryginalnej kostki Toyoty odpowiadającej za zasilanie wzmacniacza antenowego.Z radia wychodzą 4 przewody do osobnego podłączania / oprócz kostki przyłączeniowej / i żaden nie jest połaczony.Znalazłem ten odpowiedzialny za zasilanie elektrycznej anteny/zasilanie zewnętrznego wzmacniacza połaczyłem z pinem 8 w kostce Toyoty i radio ożyło.
Teraz chodzi jak oryginał.
Proponuje sprawdzić oryginalną instalacje i jej połaczenia z radiem / pin 8 w szerszej kostce /.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum