Wysłany: 2010-06-21, 20:02 [Avensis T25] trzesie od 120km/h
witam wszystkich.mam taki problem z autkiem,ze powyzej 120km/h zaczyna mocna trzesc samochodem i kierownica.do 120km/h jest wszystko jak nalezy cichutko i spokojnie.a po autostradzie nie da sie jechac do 120.co moze byc tego przyczyna bo opony sprawdzalem i sa dobre.
gawrys, możesz mi wierzyć na słowo będzie trzęść. Miałem takie coś łozysko huczało i do tego biła kierownica. Natomiast nie twierdzę, że u niego to może być przyczyną.
Jak masz alu falgi to najpierw sprawdź czy od wewnętrznej strony na rancie nie masz jakiegoś błota na felgach, bo to tez może być przyczyna bicia kierownicy. Jeśli nie to wyważ fele
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2010-06-23, 17:49
Przede wszystkim zacznij od wyważenia kół. Miałem to samo jak kupiłem swoją. Miała nowe opony z przodu i około 120km/h trzęsło niesamowicie. Podjechałem, wyważyli mi koła i problem zniknął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum