Wysłany: 2010-07-21, 11:47 [Avensis T25] Trzęse przy rozruchu.
Witam od jakiegoś czasu podczas rozruchu auto, ze tak powiem kręci rozrusznikiem kilka sekund i przy tym trzęsie całym silnikiem i autem. Zdarzyło mi się to już kilka razy na goracym i zimnym silniku. Jaka moze być przyczyna? Aku mam dobre, zreszta potrafi ladnie odpalic spod domu, jak pojade do sklepu i tam odpalam to juz zle a to kilka km roznicy. Czy to moga być świecie, czy coś z rozrusznikiem? Kontrolka od świec ani nic innego błędu nie pokazuje. Proszę o pomoc.
-Świece to raczej nie są wywaliłyby CI kontrolki słynne.
-Rozrusznik według mnie tez raczej nie bo dobrze kręci.
-Powiem Ci że to mogą być wtryski( na zimnym dobrze zapali) a jak się już rozgrzeje trzeba długo kręcić nawet ponawiać próby zapalenia samochodu.było chyba gdzieś już o tym na forum ale stawiałbym że coś z wtryskami. Należałoby sprawdzić stan wtryskiwaczy w serwisie ASO lub Boscha.
Dzieki za odpowiedzi. Kurcze to szykuje mi sie wydatek. Tak jakby stuka jak rozrusznik jest wlączny, ale w czasie jezdy i na jalowym wszystko ok. Kiedys z rok temu auto nagle stracilo moc tak ze pod gorke wyjechac nie moglem ale to na 10 sekund.
[ Dodano: 2010-07-22, 13:17 ]
dzis jechaalem do sklepu, ladnie rano odpalil ale w sklepie to juz tragedia. Nagralem film jak to wyglada, te stuki telefon zarejestrowal jak jakies wybuchy ale to bardziej uderzenia sa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum