Silnik: Inny
Rok: 2001
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-10-16, 22:20 [Avensis T22] Wtryski czy coś innego??
Witam Panowie mam problem ze swoją avka. A mianowicie na zimnym pali mi od strzała, ale jak tylko silnik sie rozgrzeje i chcem go odpalić na ciepłym to musze go piłować na rozruszniku. Byłem na kompie zadnych błędów koleś wyłaczał pokoleji wszystkie wtryski testował samochód na wszystkie możliwe sposoby. Jedyne co stwierdził to, że egr nie pracuje w pełnym zakresie. On wskazywał na pompę. Udałem sie wiec do pompiarza, on odrazu powiedział że to napewno nie pompa. Polał ja profilaktycznie zimną wodą ale problem nie ustał. I tak trafiłem do kolejnego magika, który obstawiał pompę:( lub coś innego. Stwierdził ze to może być czujnik położenia wału i miałem do dzisiaj poczekać na odpowiedz. Jak dzis zaszedłem to powiedział ze to wtryski i trza wymieniać wszystkie. Ponoć sprawdzał je na maszynie to 1 jest całkiem padniety a 3 już też "złom" (nie dał żadnych wydruków ani nic). Po pytaniu czy moge tylko ten 1 wymienić powiedział ze nie da gwarancji że to bedzie jezdzić. Moje wątpliwości wzbudziło to ze jak pokazał mi wtryski w pudełku to nie powiedział, który jest uszkodzony bo sobie nie zazaczył i cały czas bije na to że trzeba wymienić wszystkie. Cena oczywiście nie mała 2,5tys za same wtryski + robocizna. Jakies rady bo już głupieje przy takich kosztach i ewentualnej pomyłki czy to wtryski czy nie to taniej wyjdzie mi kupić 2 samochód.
Poszukaj na Allegro to jest akurat link do TDI,ale może podpytasz się tych tuningowców
http://moto.allegro.pl/td...2709203044.html
Wejdż motoryzacja,części samochodowe,tuning,mechaniczny,chipy....
Bober, temat jest banalny a objawy książkowe, masz zjechany rozrusznik i za wolno kręci na ciepło.
Masz rozrusznik Bosch, nie ma z nim problemu z regeneracją. Zapewne tulejki zjechały się, ale warto dać przy okazji nowy elektrowyłącznik, szczotki, może bendix.
Zwieź rozrusznik do elektryka specjalizującego się w regeneracji rozruszników/alternatorów, za części + robotę zapłacisz 250-300zł i Twoje problemy znikną na zawsze.
Opierdool patałachów i oszustów, którzy chcieli Cię naciągnąć na wtryski i inne drogie rzeczy.
Typ: Audi
Silnik: Inny
Rok: 2016
Nadwozie: Inne Pomógł: 4 razy Wiek: 53 Dołączył: 28 Wrz 2012 Posty: 134 Skąd: wrocław/sobótka
Wysłany: 2012-10-17, 19:56
ten koleś co testował wtryski nie powiedział jaka jest korekcja wtrysków,i jakie cisnienie na listwie przy rozruchu,rozrusznik jest częstą przyczyna ciężkiego palenia ,ale to słychac jak kręci i myslę że mechanik powinien to zdiagnozować,kończące się wtryski objawiają się ciężkim paleniem raczej na zimnym,pompiarz który je sprawdzał powinien dać wydruk,ciekawe czy potrafi chociaz sprawdzic denso,długo szukałem pompiarz który to potrafi,i znalazłem pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum