Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-10-14, 19:26 [Avensis T25] Klucz z komunikatem Oil main reqd
Proszę o podpowiedź czy jest się czym martwić czy nie.
W mojej Toyocie D4D 2007 r. pojawił się komunikat obrazek klucza + Oil main reqd. Olej wymieniłem 5 tyś temu w ASO, stan oleju w samochodzie w normie jak zawsze.
Proszę o wyjaśnienie jeśli ktoś się z tym spotkał co dokładnie oznacza ten komunikat, i co ile taki komunikat powinien się pojawiać. Przy jakim stanie licznika powinny pojawiać się te komunikaty. Dodam jeszcze że skasowałem go wciskając przycisk do kasowania przebiegu dziennego i przekręcając kluczyki w stacyjce i jest ok.
dziękuję za info
Witam to samo miałem taki sam model.
Zadzwoniłem do ASO Kielce i przez telefon konsultant powiedział co trzeba zrobić :
1. Ustaw kilometry na liczniku w pozycji ODO.
2. Wyciągnij kluczyki ze stacyjki.
3. Wciśnij przycisk / zmiany kilometrów z ODO na A lub B/ i trzymaj go cały czas.
4. Włóż kluczyki do stacyjki /przycisk wciśniety/ i przekręć stacyjkę / nie zapalaj/
5. Trzymaj wciśnięty przycisk ok 6 sekund / na liczniku zaczynają latać kreseczki. do ostatniej/ i po sprawie - wszystko wraca do normy komp zresetowany nic nie miga i nie tika !!!
Pozdrawaim i powodzenia !! :-)
AAA zapomniał bym - po prostu przy wymianie oleju nie zresetowano kompa !!!
!!!! Widzisz kolego tak jak napisałeś - skasowałeś przebieg dzienny a nie ODO !!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum