Wysłany: 2013-03-02, 22:31 [Avensis T25] radio TOYOTA W58832 wymiana
witam zakupiłem takie radio jak w temacie i chciałbym je zamienić , mam jednak kilka pytań ??
- czy jak odłączę radio te które teraz mam zamontowane to czy ono wpadnie w stan zakodowania i będzie potrzebny jakiś kod ?? czy te radia są pozbawione takich zabezpieczeń ??
- na aukcji wyczytałem że radio to jest wyposażone w zmieniarkę na 6 płyt czy to prawda ??
- na panelu sterowania radia z tematu jest przycisk NAVI , co to oznacza ?? czy radio obsługuje jakieś mapy na płytce ?? , jak tak to co jest potrzebne jeszcze oprócz radia żeby wszystko zaczęło działać ??
- na kierownicy po prawej stronie mam przycisk taki jak by do głośnomówiącego do czego to służy ?? , jeżeli go wcisnę to czego powinienem oczekiwać ??
bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania i przepraszam jeżeli zdublowałem temat ale nie mogłem znaleźć podobnego
Może zamiast zmieniać radio warto byłoby spróbować podłączyć w gniazdo zmieniarki CD urządzenie odtwarzające MP3 - Yatour. Można je kupić na portalach aukcyjnych.
widzisz kolego ja już to radio mam więc tylko potrzebuje tych informacji najbardziej ineteresuje mnie czy te radia zabezpieczone są kodem , jak nie to resztę sam sobie sprawdzę , ktoś musi mieć jakieś doświadczenia z tym modelem radia ??
Ja już spędziłem wiele godzin poszukując jakiegoś Yatour zgodnego z tym radiem. To chyba beznadziejna sprawa. Sami zobaczcie - wpiszcie w google Yatour W58832. Wyskoczy wiele stron, ale jak się im przyjrzymy, to się zawsze okazuje, że W58832 jest wymienione na liście niekompatybilnych modeli radia.
Chciałbym wymienić to radio na coś innego, co ma zintegrowany Bluetooth. Widzę wśród przycisków na mojej kierownicy jedną zaślepkę. Widziałem w innych egzemplarzach tej Avensis przycisk do odbierania połączeń w miejscu tej zaślepki. Pod obudową światła kabinowego widzę miejsce na przymocowanie mikrofonu.
Czy jest możliwość dodania opcji Bluetooth (takiej samej, jak fabryczna) do mojego autka? Czy takie rzeczy się w ogóle praktykuje? Od razu wspomnę, że transmitery FM mnie nie interesują...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum