Wysłany: 2011-01-11, 14:38 [Avensis T25] Gdzie jest plus po stacyjce???
Witam kolegów !!!! Szukam pomocy w odnalezieniu -tzw. =PLUSA PO STACYJCE= pod maską mojej AVICELI.W tym tygodniu chcę zamontowac światła do jazdy dziennej i stąd te moje poszukiwania.POZDRAWIAM I LICZĘ ŻE KTOŚ MI POMOŻE :lol:
Mambula! A po co Ci takie kombinacje? Ja zamontowałem do swojej avki światełka do jazdy dziennej bez żadnego szukania PLUSA PO STACYJCE. W takich światłach są trzy kable:
jeden podpinasz pod plus aku, drugi pod minus, a trzeci wpinasz do kabelka ze świateł pozycyjnych. Wtedy przy włączeniu silnika światła "dzienne" powinny się po kilku sekundach włączyć samoistnie, a gdy włączysz przynajmniej światła pozycyjne (a później mijania) to "dzienne" się automatycznie wyłączą.
WITAM !!! Mam pytanie czysto techniczne , bez odpalania auta = jeśli podłącze czarny kabelek(minus) do minusa akumulatora ,a czerwony kabelek(plus) do plusa aku. to te lampy już się nie zaświecą ??? przecierz podam im już napiecie bez odpalenia auta ???
Witam,
Jeśli podłączysz tak jak napisałeś to światła do jazdy dziennej muszą się zapalić. Jeśli się nie palą to są uszkodzone.
Ja u siebie podłączyłem sterowanie światłami do jazdy dziennej do świateł postojowych. Nawet nie chciało mi się ciągnąć przewodów do stacyjki i dlatego podłączyłem wszystko przy lewym reflektorze - wystarczy wyjąć akumulator.
:lol: Witajcie !!! Własnie wróciłem od super macherka od elektryki , który znalazł === plus po stacyjce === pod maską AVICELKI w skrzynce bezpiecznikowej na jednej ze stópek jakiegoś przekażnika BOSCHA(jednego z dwóch tam znajdujących się). Podłączył światła zgodnie ze schematem z pudełka no i wszycho gra i buczy. Światła prezentują się bardzo ładnie wkomponowane w przedni zderzaczek !!!POZDRAWIAM MAMBULA
pod maską AVICELKI w skrzynce bezpiecznikowej na jednej ze stópek jakiegoś przekażnika BOSCHA(jednego z dwóch tam znajdujących się).
Kolego a możesz podesłać jakieś zdjęcie albo dokładny opis o który przekaźnik chodzi. Mam w planach montaż świateł dziennych i też nie wiem gdzie podłączyć to zasilanie
Witam !!! Podaję adres -mailowy- = heyman0@vp.pl = odnośnie zdjęć gdzie znalazłem -PLUS PO STACYJCE-zdjęcia mają za duży rozmiar by umieścić je na forum. POZDRAWIAM MAMBULA ########################################### udało mi sie umieści zdjęcia oto one ==
OK. napisze jak podłączyłem u siebie.
Jak otworzysz maskę najbliżej jest skrzyneczka przykręcana na 2 śrubki kluczyk 10
tam są przekaźniki wentylatora świateł klakson i cztery bezpieczniki z czego 2 niebieskie 15 amper są od świateł. wiec masę podłączasz do białego z czarnym + po stacyjce z przekaźnika od klaksonu bodaj ze czerwony z czarnym lub czarny z czerw i i wyłączenie dziennych z tych właśnie bezpieczników nie pamiętam ale tez coś czerwonego.
Witam. Znalazłem plus po stacyjce w skrzynce bezpieczników tuż na podszybiu. Występuje we wtyczce, nie wiem do czego ta wtyczka, przewód i moje pytanie czy mogę tam się wpiąć ze światłami dziennymi. Avensis T25, 1.8 benz. wszystko na załączonych zdjęciach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum