Witam.
Chcesz mieć mniej problemów z bezproblemową eksploatacją to najlepiej nie zagazowywuj Swojej Toyci, bo to, co zaoszczędzisz na instalacji, wydasz na ewentualne naprawy związane z problemami z silnikiem i jego osprzętem pracującym na LPG. Problemem jest VVT-i a w silnikach 2.0 D4 problemem jest bezpośredni wtrysk benzyny do komory spalania, bo we wszystkich innych motorach jest to wtrysk do komory wstęonej.
Pozdrawiam
_________________ Tooyootaa - that's make a difference
Witam. Darowałem sobie gazowanie vvti , ale sama ciekawość była mocniejsza . Odwiedzilem kilku gazowników , w warsztacie brc stwierdzili że nie podejmą sę tego , ale już widzieli ten silnik z gazem, podobno zagazowal go tzw. złota rączka w garażu ( ale obecnie jest pod opieką państwa)i co najciekawsze podobno chodziło idealnie . Następny oznajmil że podejmie się tego ,podobno już robił coś podobnego , ale nie mógł mi przedstawić dowodu na kołach ze to działa , więc se go darowałem. W następnym warsztacie prowadzili testy na silniku 2l z bezpośrednim wtryskiem ale im nie szło najlepiej więc odpuścili. A Specjalista ds. Technicznych STAG napisał - Mogę powiedzieć, że na chwilę obecną prowadzimy prace nad tym silnikiem. Prace te powinny się zakończyć w przeciągu kilku miesięcy. Jeśli wszystkie testy uzyskają wynik pozytywny to dopiero wtedy wprowadzimy do sprzedaży system współpracujący z silnikiem D4.
więc może coś z tego będzie.
_________________ Toyota Avensis T25
Ostatnio zmieniony przez am123 2013-05-14, 06:28, w całości zmieniany 1 raz
Jak widać po poście kolegi am123 NA RAZIE nie gazuje się ale może będzie się gazowało
Na pokrewnym forum była 2 litrowa zagazowana benzyna z silnikiem 1AZ-FSE ale kilka postów i słuch po kolesiu zaginał...a szkoda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum