Wysłany: 2018-11-05, 17:03 [Avensis T25] Szarpanie podczas przyspieszania
Witam
Jestem posiadaczem t25 1.6 vvti
Mój problem polega na tym że, auto podczas gwałtownego przyspieszania od 2tys podczas przyspieszania szarpie (nie zawsze) wtedy musze odpuscić pedał gazu i znowu wcisnąć.
Ale oczywiście nie tylko wtedy to szarpanie występuje np podczas wyprzedzania od 3tys krece do 5/6 tys i podczas tego wkrecania także wystepuje czasami szarpanie
wszystko się dzieje na rozgrzanym silniku. Na zimnym tego nie odczuwam.
miałem podobny problem z szarpaniem silnika, wszystko zaczęło sie po założeniu instalacji gazowej. Pierwsze kilka dni autko pracowało bez zarzutu, po ok 1k kilometrów zaczęło szarpać najpierw sporadycznie, po czym co raz częściej aż wywaliło czeka i vsc itp. zadzwoniłem do gazownika zapytałem co się mogło stać, powiedział że może to być świecami, wymieniłem na irydowe i problem znikł. Po kilku tysiącach kilometrów znowu zaczęło nim szarpać zacząłem szukać i wtedy przypadkowo znalazłem ze jedna wtyczka od wtrysku benzynowego jest luźna i gdy nią poruszałem zaczynało coś trzeszczeć tak jak by ktoś zwarcie robił. Docisnąłem ja mocno, usłyszałem klik czyli zaczep wskoczył na swoje miejsce od tego czasu wszystko działa jak należy. Może komuś się to przyda w szukaniu przyczyny szarpania silnikiem.
_________________ Ogłoszenia Jasło zawsze darmowe, lokalne i bez rejestracji!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum