Witam i proszę o pomoc
w czasie jazdy zauwazyłem oczywiscie wieczorem ze nagle gasna mi swiatła przednie krótkie, kontrolki wewnatrz sie pala a przed soba widze ciemnosc dopiero szybko wyłączam i załaczam spowrotem. tak mi sie zdarzylo kilka razy.Musze dodć ze mam fabrycznie montowane ksenony.
pozdarwiam Marek
myslalem ze moze takie "akcje" masz po wymianie. podobno zarniki do polifta trafiaja sie felerne i robia dokladnie takie numery jak opisales, ale jesli rok na nich jezdziles bez klopotu to raczej problemu trzeba szukac gdzie indziej
Ja myślę że to jednak mogą być przetwornice. Miałem tak przy swojej avce, pół roku temu z prawej strony ( taki objaw jak u ciebie kolego ) i dokładnie taki sam teraz z lewej strony - zapale zgaśnie wyłączam i znowu zapalam i świeci. A rozjaśniają się światła gdy je zapalisz bo u mnie nie, tylko się po prostu palą?
mam ten sam problem w swojej AVE, gaśnie mi prawe światło a po jakimś czasie gaśnie drugie a czasem oba naraz. Wymieniłem przetwornice, ale też z używanych reflektorów i cały czas ten sam problem. Chyba pora wymienić żarniki!? Udało Ci się rozwiązać swój problem?? Jakie montowane są oryginalnie żarniki u mnie widziałem że są D4S a w instrukcji napisane, że D2S, które powinny być?? co myślicie o tych http://allegro.pl/zarowki...1780920150.html
Tak, auto jest po FL. Zamówiłem D4S z linka który wcześniej podałem. Mam nadzieje, że problem ze światłami się zakończy. Przede mną droga do zakopanego i wyłączające się światła podczas nocnej jazdy nie są wskazane. Dzięki wszystkim za pomocne informacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum