martin, tak jak mówiłem. Wbrew pozorom oprócz tych gum z tyłu to w Ave jest bardzo trwałe zawieszenie ja zrobiłem 110K km po naszych drogach i tylko gumki wymieniałem
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
u mnie zaczęło coś postukiwać z przodu, podjechałem do warsztatu i diagnoza:
- obsady drążka stabilizatora przód lewy i prawy (czy inna nazwa tego to poduszka lub tulejka stabilizatora - o co pytać?)
Dzwoniłem do ASO to mają standardowe po 68zł/szt i do wersji z xenonami po 99zł/szt - czym to się naprawdę różni, bo Pan mi powiedział, że niby do wersji z xeonanmi trwalsze
W sklepie firmy Yamato po 27zł/szt. - czy warto je brać czy polecacie coś lepszego/trwalszego?
Witam., mam pytanie czy macie tez zardzewiałe przednie wahacze ??
Bo zamierzam kupić avensisa i ten samochód ma całe zardzewiałe wahacze ze masakra. Farba odchodzi mozna powiedziec ze jest cała przegnita.. Czy jest to normalna (wada) w avensisie. Samochód z roku 2004/12 ?
a w mojej ave T-25 2003 mam problem tego typu, że jak najeżdżam na próg zwalniający albo na krawężnik prawym przednim kołem to słychać takie uderzenie jakby metal o metal, ten dźwięk jest zbliżony do czegoś takiego jakbym amortyzator nie trzymał i miał zaraz wybić się do góry. Uderzenie bardziej się objawia jak mam koła skręcone w prawo.
Byłem na dwóch stacjach diagnostycznych i żadna nie stwierdziła żadnych nie prawidłowości, amortyzatory 78%, a co do zawieszenia to mówili żadnych luzów.
Miał ktoś coś podobnego albo wie czego to może być przyczyna ?
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 1998
Nadwozie: Limuzyna
Wysłany: 2013-06-21, 22:37
mam pytanie....cos mi puka z przodu w prawym kole,pojechalem na stacje diagnostyczna i zero luzow,wziolem swojego mechanika i za kilka dni pojechalem na inna stacje zeby sam sprawdzil,powiedzial zero luzow,tuleje na wahaczu ok,laczniki stabilizatora ok,swozen ok gumy na drazku reakcyjnym zakladali mi nowe....ma ktos jakis pomysl gdzie szukac?to pukanie to taki glchy dzwiek jak wjade w wybuj,w lewym kole jak wjade w glebszy wubuj tez cos slychac ale bardzo delikatnie...myslalem ze to moze byc cos w kielichu....
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 1998
Nadwozie: Limuzyna
Wysłany: 2013-06-22, 19:56
to jest taki gluchy stukot,jakby metal o jakas gume walil,,,,zacisk jakby stukal to tak glosniej metal o metal.
[b]szijota[/b], kolega widze sie madruje?!pomoz rada a nie sie madruj...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum