mnie się osobiście wydaje że to pewnie to ja już troszkę km zrobiłem wymieniałem klocki z przodu i jest wszystko ok przy ruszaniu nadal to samo ale to jest chwilka około 1-2s i później cisza. jak narazie nie martwię się tym
pozdro
Ja trochę się tym martwiłem ale u mnie tak jak u Shotgun chrupnięcie tylko i wyłącznie przy pierwszym ruszeniu, tak jak bym delikatnie gdzieś przytarł autem. potem cisza.
mam to samo i nie jest to abs czy coś podobnego,auto ma przebieg 180 000 ,byłem w 2 serwisach toyoty i w jednym niezależnym i nie byli w stanie zdiagnozować.tak jak u kolegi przy pierwszym ruszeniu do przodu i di tyłu za każdym razem,zawsze czy samochód stał czy jeździł bez różnicy.nie ma mocnych na ten problem ?????
Ja w swojej T27 tez mam ten objaw od samego początku. Jak byłem na przeglądzie to powiedzieli mi że odpowiedzialna za to jest konstrukcja zacisku hamulcowego i montaż klocków. Nie wiem czy to prawda czy nie ale zrobilem 22 tyś. km i stukanie jest takie samo teraz jak na początku i nic się nie dzieje więc jeżdżę (znajomy ma corolla verso i to samo się dzieje)...
wiem, ze to stary temat, ale w poszukiwaniu czegoś innego trafiłem na ten temat. Miałem ostatnio taki problem.
Dokręciłem półoś i stukanie jak ręką odjął.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum