Wysłany: 2011-01-25, 17:03 [Avensis T25] stukanie pod nogami
Witam jestem nowym posiadaczem Toyoty Avensis 2.0 D4D 2007 rok, mój problem polega na brzeczeniu ( jakiejś blachy) przy spadku obrotów najbardziej przy około 1500 obrotach w czasie jazdy lub przy zmianie biegów ( na postoju nic nie słychać) . Byłem sprawdzić tłumiki i uchwyty ale wszystko jest sztywne .Prosze o jakąś podpowiedz
Kolego mialem podobny problem, zakres obrotow od 1300 do 1800 donosne brzeczenie, co sie okazalo dolot i obudowa od filtra powietrza lezy normalnie na karoseri i niby sa tam gumowe podstawki ale zrobilem nowe wszystko ciasniej przykrecilem i jak reka odjol, takze proponuje Ci otworzyc maske niech ktos dodaje gazu w danych obrotach i przyciskaj reka na obudowe filtra i wsluchuj sie czy to jest to
Witam, temat stary i już przerabiany przez kilka osób na forum. Zdjąć osłonę filtra i przykręcić zwykłego wkręta przez obydwie plastikowe rury. Chamski sposób, ale działa u wszystkich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum