Wysłany: 2010-03-03, 14:42 [Avensis T25] stukanie na pedale sprzegła
Nie typowe zdarzenie
W mojej toyocie z 2006 r T25
Zauważylem dziwne zdarzenie podczas jazdy na 40km i stania w korkach po wcisnieciu pedału sprzegala słysze delikatne ale nie bardzo głosnie puknięcie. Za każdym razem gdy wciskam sprzegło jest stuk.
To tak jakby plastikowy dzwiek
zaznaczam przebieg auta 120 000
a sprzegło lekko chodzi
To zauwazyłem podczas jazdy w korkach po warszawie
może pedał przy wciskani zaczepia o plaski który znajduje się pod spodem kierownicy
ja tak miałem
zajrzyj tam i wcisni pedał ręką i zobaczysz o co zaczepia
_________________ Jeśli Ci pomogłem to klikaj "pomógł" - tak niewiele za tak wiele
ok! dzieki tez miałem takie wrazenie że o cos zaczepia musze dzisiaj posprawdzac
[ Dodano: 2010-03-29, 15:07 ]
no nie to nie od zaczepiania
sprawdziłem ponownie skrzypniecie jest w momecie naciskania pedału jak go odpuszczam jest ok!, może nie jest to skrzypienie jak w drzwiach ale coś podobnego
Witam . Powiedzmy , że mam podobny objaw z ta roznicą , że zawsze jak dojeżdzam , np. do skrzyzowania wciskam pedal sprzęgła. Następnie gdy auto juz stoi puszczam sprzęgło i wtedy jest takie dzwine uderzenie . Jęzeli wcisnę ponownie sprzęgło i puszę juz tego odgłosu nie ma . Uderzenie pojawia się tylko gdy p ojezdzie wciskam i puszczam sprzęgło.
Czy ktoś spotkał sie z czymś takim ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum