Witam Zbliża się zima i co za tym idzie niskie temperatury. Poranna walka z odpaleniem silnika zależy w dużej mierze od dobrego paliwa. Dlatego nasunęło mi się na założenie nowego tematu a mianowicie gdzie mieszkańcy Szczecina (i nie tylko) tankują i bez wyrzutów sumienia mogą polecić stację.
Zapraszam wszystkich do dyskusji na temat Pozdrawiam
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
_________________ Obecnie: Toyota Avensis Kombi D-4D 2,0 116KM (1CDFTV)
Poprzednia zima uplynela mi pod dachem shella sporadycznie orlenu a diselek normalny, dwa razy zalewalem uszlachetnianym. Nie mialem problemòw z odpalaniem i wogóle,tylko ze ja przed zima dodatkowo wymieniam filtr powietrza i paliwa.
Ja pewnie znów tradycyjnie paliwo z Shella będę lał. Co 3 tankowanie uszlachetnione (sam nie wiem po co :?: ) i do każdego zalania depresator Skydd'a.
Oleje, filtry, rozrusznik, przeglądy i wymianę kapci mam już zrobioną więc teraz pozostaje tylko jeździć
Ja znowu słyszałem, że najlepsze paliwo serwuje lotos. Nie wiem ile w tym prawdy, ale mam zamiar spróbować co oni tam serwują i zobaczymy jak na tym wyjdę Kilka razy zaleje tam a potem dla porównania wskoczę do shella i zobaczę czy będzie różnica.
_________________ Obecnie: Toyota Avensis Kombi D-4D 2,0 116KM (1CDFTV)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum