Witam,
Wiem że wątek poruszany n razy ale po prostu przebrnąć przez to całe forum to życia by mi nie starczyło, dlatego zadaję proste (dla Was expertów)3 pytania odnośnie powyższego modelu i silnika mianowicie czy w trasie przy jeździe powiedzmy 110 km/h na odcinku GD-WWA jest to coś w stanie uzyskać spalanie na poziomie 7l/100km?
W mieście bierze więcej niż 10l? bez butowania itp normalna jazda po mieście bez szaleństw;)
I ostatnie na koniec czy jest naprawdę duża różnica w przyspieszeniu, osiągach i radości z jazdy miedzy 2,2 d-4d 150km i tym silnikiem d-cat 170km, tak żeby skusić się na ten drugi?;)
Pozdr
co do różnicy 150 km a 170, w mojej opini jest i to znaczna, co ciekawe jeżdze 2.2 Dcatem z 170 km z 2007 roku, skorzystałęm z opcji jazdy testową toyotą avensis 2012 2.2 ale 150 auto dodatkowo cięższe jest od swojej starszej siostry o ok 70 kg, jednakże różnice w przyspieszaniu od razu było można poczuć od pierwszych przełożeń, tak samo przy wyższych biegach już na tzw. trasie...gdzie jazda testowa utwierdziła mnie jedynie w świadomości że AveII jeszcze nei ma godnej następczyni
Zdezydowanie polecam 170 km ... nie wiem tylko jak ze spalaniem, w mojej Oliwce to średnio po mieście wychodzi ok 9,0 l (nie jeżdżę nią oszczędnie, za bardzo kusi) w trasie do 8,4/8,6 pod warunkiem, że nie korzystam z pełnych osiągów, czyli prędkość do 140.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2012-09-12, 21:36
Nie mam doświadczeń z jazdy 150 konną wersją. Ostatnio jadąc do PL przy prędkości około 130 km/h paliła mi 7 litrów (auto załadowane). Jeśli chodzi o miasto, to niestety około 10 litrów, ale zaznaczam że tam gdzie mieszkam prędkość w mieście to 110km/h.
witam jestem posiadaczem avki 2.2 177KM od 3 lat i nigdy nie zeszedłem po nożej 10 w miescie na trasie na pełnym baku robie jakies 700-750 km i wczle mnie to nie rusza niech sobie pali bo takiej radości z jazdy jeszcze niedzło mi żadne auto typu das auto.
witam,
mam pytanie do powyższych czy to normalne, że przy w miarę spokojnej jeździe w mieście pali mi 12,5 a w trasie Pń-Wwa autostrada 140 na tempomacie ok.9,5 ?
patrząc po Waszych wynikach moje wydają się zawyżone - co może być przyczyną??
_________________ Pierwsza Toyota. Zupełnie niezorientowany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum