Witam
Jestem wlascicielem toyoty avensis 1.8 w automacie i martwi mnie duze zuzycie paliwa w cyklu mieszanym ponad 9 litrow a w jezdzie po miescie ponad 15 litrow czy to normalne a moze jest cos uszkodzone
15 to raczej ona nie powinna palić. Ja w benzynowcach nigdy specem nie byłem, ale sprawdziłbym filtr powietrza, oraz świece. Ewentualnie wtryskiwacze, bo nic innego to mi do głowy nie przychodzi
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
swiece wymienilem filtr powietrza tez dzisiaj kupilem preparat do czyszczenia wtryskow dolewa sie go do benzyny zobaczymy czy cos pomoze
[ Dodano: 2010-07-05, 18:34 ]
swiece wymienilem filtr powietrza tez dzisiaj kupilem preparat do czyszczenia wtryskow dolewa sie go do benzyny zobaczymy czy cos pomorze
Mam Ave z 2005r 1.8 benz. W miescie spala 8.4-9.2l przy takiej mieszanej jezdzie. w trasie udaje mi sie zejsc do 6.0l przy jezdzie dynamicznej, lecz stałej.
Przy mojej T25 2.0 miasto W-w 11-12l poza zalezy czy wg przepisów czy nie.
Wg przepisów to nawet do 5,5l udało mi się zejść
ale średnio przy normalnej jeździe poza miastem 7l
W mieście poniżej 10,5 jeszcze nie udało mi się zejść (80% miasto, reszta krótkie trasy). Ale jak to była jazda tylko i wyłącznie po mieście to ok 11,5. Na trasie ostatnio udało mi się zejść do 6,8. Tryb jazdy - generalnie spokojna tak do 120 km/h, okazjonalnie jak trzeba było to i gaz do dechy.
Silnik: Inny
Rok: 2004
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2011-03-06, 23:04
vipelmoo napisał/a:
Witam
Jestem wlascicielem toyoty avensis 1.8 w automacie i martwi mnie duze zuzycie paliwa w cyklu mieszanym ponad 9 litrow a w jezdzie po miescie ponad 15 litrow czy to normalne a moze jest cos uszkodzone
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-03-08, 19:30
co prawda nie toyota, ale hyundai elantra 2.0 CVVi na automacie w zakorkowanym wrocku 11,5 ja i 13l żonka , więc 15l trochę za dużo na ave, ale możliwe (zależy od wagi nogi )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum