Wysłany: 2010-07-26, 06:54 [Avensis T22] przegrzewa się silnik
Kiedy jadę na trasie jest ok, jak stanę w korkach kiedy mam włączoną klimę zaczyna się przegrzewać i muszę wyłączać klimę wtedy temperatura spada, jak włączę ponownie znowu zaczyna się przegrzewać, czy tak może być? chyba niepowinno.
Tak nie może być Najpierw sprawdź termostat, bo najczęściej on jest przyczyną przegrzewania się silnika Chociaż jeśli mówisz że ma to związek z klimą to ja nie wiem za bardzo gdzie szukać przyczyny, ale termostat sprawdzić nie zaszkodzi Ewentualnie może sprężarka klimy?
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Zobacz jak wyglądają chłodnice. Miałem tak kiedyś w focusie. Okazało się że chłodnia wody była zapaćkana błotem i nie było dobrego przepływu powietrza z wentylatora poprzez lamelki w chłodnicy. Po umyciu problem zniknął. Tyle że dobrze by było wyjąć chłodnice z klimy a więc trzeba spuścic czynnik chłodzący. A może pompa wody robi za słaby obieg. Wtedy pod większym obciążeniem czyli jak będzie chodziła sprężarka też tak się może robić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum