Wysłany: 2010-07-04, 19:24 [Avensis T25] Sonda lambda
Dzisiaj w mojej Toyocie zaświeciła się podczas jazdy kontrolka silnika. Podjechałem do kumpla on ma takie uniwersalne urządzenie do diagnostyki komputerów i wszedł błąd P0135 i napis BANK 1 SENSOR 1. W katalogu błędów wyszło że uszkodzony jest podgrzewacz sondy lambda 1. Po wykasowaniu tego błędu znów się pojawił po przejechaniu 10 km. Auto idzie dobrze i bez problemu. Czy ktoś może wie gdzie tego szukać?
Na razie jeszcze nie zmieniłem tej sondy bo nie mam na razie czasu się tym zająć. Ale zauważyłem cos bardzo dziwnego. Otóż auto idzie normalnie nic sie nie dzieje i o dziwo spadło mi zużycie paliwa. Jak długo nią jeźdzę zawsze tankuje do pełna i przeliczam ile pali. Teraz nie wiem czy na Bliskiej maja takie dobre paliwo ale na 98 oktan na 300 km przejechanych w tym 100 na trasie a 200 po mieście i na odcinkach max. 10-15 kilometrów wyszło mi spalanie 6,8 litra a w niedzielę po górach stojąc w korkach i na włączonej klimatyzacji 7,2. Takiego wyniku jeszcze nie udało mi się osiągnąć. Teraz już sam jestem głupi. Może tej sondy nie wymieniać?
Nie zdążyłem jeszcze tej sondy wymienić a tutaj mały cud-jade sobie wczoraj i nagle podczas jazdy kontrolka zgasła i cisza. Sam już jestem głupi co z tym fantem zrobić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum