Wysłany: 2015-01-21, 12:56 [Avensis T25] Silnik 2.0D4D nie odpala
Witam. Jestem nowy na forum. Moja Avka pewnego dnia nie chciała w ogóle odpalić , silnik kręci, ale nie łapie w ogóle. Myślałem ze to wina filtru paliwa ,wymieniłem go ale nic to nie zmieniło silnik zachowuje się w dalszym ciągu tak samo. W czym może tkwić problem? Może ktoś miał podobną sytuację? proszę o pomoc
Witam, podłączę się do tematu , gdyż u mnie ta sama sytuacja . Avka z 2007r. D-4D 126KM , pierwszy raz nie odpaliła jakiś rok temu gdy temperatura oscylowała około 0 stopni ale gdy było zimniej -15 lub cieplej +10 to odpalała bez problemu, wtedy zostawiłem furkę na parkingu i pojechałem z kumplem do pracy, po powrocie późnym popołudniem wsiadam i odpaliła , temp. około 7 stopni. W tym roku znowu to samo, temp. około 0 stopni i nie odpala , rozrusznik kręci już słychać kle kle ale nie wchodzi na obroty, pomyslalem ze moze paliwo w jakiś sposób nie dochodzi , podpompowałem i dalej to samo, nadmienię iż filtry i aku nowe, oleje również, aczkolwiek dzisiaj, jak w koncu odpalil po 15 próbie, to na początku coś popiszczało jakby się pasek ślizgał i po 10 sek przestało....
Możliwe że to może być rolka od paska ? gdyż jak już jadę na trasie to słychać delikatny gwizd...
_________________ ....a kiedy wjechałem na wzniosłość drogi, oczom mym ukazał się las......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum