Witam chcę kupić felgi aluminiowe Średnica : 16 cali Rozstaw szpilek :5*114,3 osadzenie ET 45 czy inne osadzenie bedzię pasować np.ET 40 chcę sie upewnić bo sprzedawcy mówią że też pasują
Najlepiej przymierzyc na samochodzie. Jesli koło nie wystaje lub za mocno sie nie chowa i nie obciera o nic jest OK. ET to parametr zalezny od szerokosci felgi, przy 7" powinno byc ET45, ale moze i 40 pasuje.
Ale jak pisałem, najlepiej sprawdzic na samochodzie.
Nie zgodzę się z tą opinią. Byłem ostatnio w serwisie oponiarskim i gościu wyczytał z księgi że są dwa wymiary rozstawu śrub: 5x100 i 5x114,3 i różnią się średnicą otworu centrującego.Felga 5x 100 ma otwór o średnicy 54mm a 5x114,3 60mm. Jak chcecie wiedzieć jaki jest rozstaw śrub zmierzcie średnicę otworu.
Moja avka jest z 2006 roku po FL i mam średnicę otworu 54mm czyli rozstaw 5x100.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-CAT diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 8 razy Dołączył: 09 Maj 2009 Posty: 136 Skąd: Milton Keynes, UK
Wysłany: 2009-11-10, 18:26
Z tego co ja wiem to 5x114,3 są tylko używane przy silnikach 2,2 ze względu na wysoki moment obrotowy. Poza tym zawsze można skorzystać z www.toyodiy.com
A ja ze względu na niski budrzet chciałbym kupic felgi stalowe 16". Et 45 5*100
Jak ktoś ma nakrętki to też kupię. Najchętniej z kujawsko pomorskiego.
Czy ktoś ma takie :?:
witam wszystkich czytajac post za postem zdania sa podzielone i szukajac w sieci odpowiedzi rowniez a chodzi o rozstaw felg.
Wiadomo jest zima jestem posiadaczem toyoty ave 2005 2.0VVt-i D-4 i jestem na przyspieszonym etapie poszukiwan i chodzi o :
felgi 7.5Jx16h2 et 35 z rozst. 5x100 czy beda pasowac ??? - oraz podobne pytanie z ktorym mam problem jaki jest rozstaw srub gdyz w sieci i aso tez sa podzielone zdania 5x100 czy 5x114.3???? Czytajac to i owo niby czlowiek cos wie jesli juz chodzi o konkrety - nic nie wie czekam na wasze sygestie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum