Czy to możliwe, że podczas zimnych dni rano długo kręcę zanim odpali około 20 sekund.
Nowy akumulator, świece. Potem pali od razu. Rozrusznik kręci żadnych zgrzytów ani nic.
_________________ lord59
0x4B25A [Usunięty]
Wysłany: 2012-11-30, 11:34
lord59, czasem problemem może być cofające się paliwo do baku... powodów może być wiele... od niesprawności związanych z zaworkami zwrotnymi, po problemy z pompą paliwa (nie wiem ile ich jest u Was, u mnie aż dwie w zależności czy w układzie wysokiego czy niskiego ciśnienia)
P.S. Problem jest tylko w zimne dni? Co ze świecami żarowymi?
Pompa jest tylko wysokiego cisnienia w silniku. Prawdopodobnie problem jest z rozrusznikiem, daje za małe obroty i pompa potrzebuje więcej czasu na wytworzenie ciśnienia.
Szukaj tematu o odpalaniu na forum. Nie wiem jak sprawdzic rozrusznik ale daje głowę, że tu jest problem.
Jeszcze jedno, na zimnym i na cieplym tak samo zle pali? jak na cieplym jest tak samo zle to rozrusznik, jak lepiej to moze cos innego albo to dopiero poczatek klopotow z rozrusznikiem :lol:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum