Proszę wszystkich forumowiczów o opinie o aucie które mocno mnie interesuje.
Będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia i uwagi, może ktoś zna sprzedającego lub coś o nim słyszał
http://allegro.pl/show_item.php?item=2442670086
Ogólnie na co powinienem zwracać uwagę .
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-04, 10:03
Ja bym sobie odpuścił tą wersję bo szklany dach zabiera dużo miejsca nad głową i przy moich 183cm było prawie na styk. W ogóle to bardzo dziwna wersja bo niby jak Prestige a bez skóry.
Akurat brak skóry jest dla mnie na plus (chociaż przy dziecku wydaje się zaletą)
W mojej firmie prezes ma Ave w wersji Prestige ze szklanym dachem i jak kiedyś siedziałem nie miałem problemów z przestrzenią nad głową (może dlatego że zawsze mam fotel opuszczony na maxa).
Czy były prestige bez xenonów?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-07-04, 18:25
W Polsce nie. Prestige miała fabryczne czujniki cofania (to jest), 18" felgi (są 17"), skórę (nie ma), szklany dach, elektrycznie sterowane i podgrzewane fotele (nie ma), biksenony, tempomat (jest), podgrzewanie wycieraczek.
Skoro się mieścisz to ok ale wiele ludzi musiało kupić SOL+ bo w Prestige nie mieścili się przez ten dach.
Skóra (czarna) w przypadku dziecka to akurat duży plus bo z materiałowej ciężko się zmywa brud i wychodzą żyłki i nitki.
No i 2.0D4D nie dało się kupić w wersji Prestige, najwyższa to SOL+ a później Premium, ale widać na zachodzie było inaczej, choć pod względem wyposażenia to bardziej SOL+ z dachem niż Prestige.
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Sprzedający piszę że posiada pełną dokumentację, czy można w polskim salonie potwierdzić jej prawdziwość (jeśli serwis był w Niemczech)
Z tym pakietem to również zwróciłem na to uwagę.
Co do potwierdzenia przebiegu i napraw serwisowych to możesz zrobic to w Polskim salonie (dostep do bazy mają).
Pytanie tylko czy "zaprzyjaźnisz" się na tyle z operatorem komputera w TOYOCIE, aby ci te informacje podał, ale to już problem innej natury. Sprawdzić się generalnie da (spraprzetestowane na własnej skórze).
Widze Schwefel, ze wszedzie lansujesz teze, ze jak jest szklany dach to nie ma miejsca nad glowa. Otoz mylisz sie. Mam 186 cm, fotel podniesiony na ponad 50% mozliwosci i mam dosyc miejsca nad glowa! I do tego dosyc pionowe ustawienie oparcia. Czy Ty masz auto ze szklanym dachem czy piszesz to co uwazasz na dany temat. Bo jesli tak to jestes w bledzie. Miejsca jest wystarczajaco duzo!
Widzę, że jesteś internetowym trollem i w każdym temacie kwestionujesz każde moje zdanie.
Szkoda, że jeszcze nie odkopałeś tematu sprzed 2 lat...
Niestety Schwefel ma rację, szklany dach nie zajmuje więcej miejsca nic zwykły, a nawet jest troszkę "luźniej" na głową. Dla mnie jedyny minus to hałas powyżej 120 km/h. Przejeździłem autkiem z panoramicznym dachem 160 tys i nie polecam......pomijając że w lecie pomidory można uprawiać-jednym słowem szklarnia
jest cos takiego jak zaluzja i klimatyzacja. dzisiaj sprawdzilem i do dachu mam jakies 7 cm nad glowa. chyba wystarczy?
Jak będzie 40 stopni na słonku i zapomnisz o żaluzji to sam zobaczysz Ja nie przepadam za szklarnią........ Miałem już takie autko i czas na klasyczny dach ......... Jak zamarzę o oglądaniu gwiazd i nieba kupię cabrio
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum