Witajcie, niedawno nabyłem Ave 1.8 z 2006 roku. Od nowości ma założone LPI Vialle. Obecny przebieg to 200 000. Wyczytałem, że z LPG luzy zaworowe należy sprawdzać co 30 000. Jeśli mam LPI to ten interwał jest taki sam, czy inny? Czy mój mechanik może to zrobić, czy muszę udać się do ASO? Nie wiem, czy poprzedni właściciel tego pilnował. Jakie objawy występują jeśli nie reguluje się luzów zaworowych? Zauważyłem, że w przedziale 2800 - 3200 obrotów zawsze występuje dziwny dźwięk - jakby tłumik wpadał w rezonans. Co może być tego przyczyną?
[ Dodano: 2016-06-21, 08:18 ]
Witajcie ponownie, jestem po pomiarach luzów zaworowych. Na ssących i wydechowych mam równiutko po 0,25 mm. Co do ssących, to są ok, ale wydechy są w dolnej granicy tolerancji. Pytanie do Was: czy już mam się za nie brać, czy zrobić z 10 000 km, sprawdzić i dopiero regulować szklankami, jeśli luz okaże się mniejszy, niż 0,25 mm?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum