Witam,
zastanawiam się nad zakupem reflektorów nowych do T25 na żarówkę h7. Na allegro są różne od 195 zł w górę. Często pojawia się nazwa producenta "TYC". Czy ktoś to może kupował? Czy to są dobre zamienniki czy raczej buble? Kiedyś do skody jak kupiłem zamiennik to brązowiał 3x szybciej od tego oryginalnego którego zostawiłem z drugiej strony. Podpowie mi ktoś czy warto je zakupić? Pytam bo jeden mam lekko pęknięty. Pozdrawiam!
Proszę używać prawidłowego nazewnictwa tematów oraz predefiniowanych tagów (0x4B25A)
Witam,
zastanawiam się nad zakupem reflektorów nowych do T25 na żarówkę h7. Na allegro są różne od 195 zł w górę. Często pojawia się nazwa producenta "TYC". Czy ktoś to może kupował? Czy to są dobre zamienniki czy raczej buble? Kiedyś do skody jak kupiłem zamiennik to brązowiał 3x szybciej od tego oryginalnego którego zostawiłem z drugiej strony. Podpowie mi ktoś czy warto je zakupić? Pytam bo jeden mam lekko pęknięty. Pozdrawiam!
Według mnie szkoda kasy, chyba że chcesz zaraz sprzedać auto. Jeśli chcesz jeszcze pojeździć to lepiej kup używkę ale oryginał.
Witam
W swojej T25 mam już żółte reflektory, kilka razy polerowane i regenerowane i w końcu chciałbym wymienić na nowe. W większości przewijają się firmy TYC i DEPO. Czy coś się zmieniło w tym temacie i można je brać pod uwagę czy raczej polecacie używki? Obawiam się zamienników, a z drugiej strony nie mam pewności czy zakupiona używka też nie była regenrowana i za chwilę będzie tak samo żółta jak obecne reflektory.
Pozdrawiam.
Antofima, odradzam TYC, proponuję DEPO.
Najlepsze rozwiązanie z oryginalnymi reflektorami to regeneracja. Znana i dobra firma ---> https://www.xenon24.eu/re...s+t25&results=8
Antofima, miałem ten sam dylemat. Zostałem przy oryginałach. Do tego stopnia, że swoje sam rozklejałem, czyściłem i po sklejeniu jeszcze klosze polerowałem. Na koniec dałem preparat K2 do "ochrony" przez żółknięciem i odnawiam procedurę co kilka miesięcy z czyszczeniem i nakładaniem samego K2.
Zdecydowałem się na regenerację i nie żałuję. Oddałem auto do jednej z firm detailingowych w Mielcu. Wyczyścili i wypolerowali lampy oraz zabezpieczyli folią PPF. Kosztowało mnie to 600 zł. Gwarancja 10 lat. Zobaczymy.
Antofima, ja sam próbowałem folią i poległem na drugim reflektorze, a nie miałem już folii i chciałem mieć auto do jazdy, ale potwierdzam - folia jest jeszcze lepszym rozwiązaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum