Wysłany: 2011-01-11, 14:38 [Avensis T25] Gdzie jest plus po stacyjce???
Witam kolegów !!!! Szukam pomocy w odnalezieniu -tzw. =PLUSA PO STACYJCE= pod maską mojej AVICELI.W tym tygodniu chcę zamontowac światła do jazdy dziennej i stąd te moje poszukiwania.POZDRAWIAM I LICZĘ ŻE KTOŚ MI POMOŻE :lol:
Mambula! A po co Ci takie kombinacje? Ja zamontowałem do swojej avki światełka do jazdy dziennej bez żadnego szukania PLUSA PO STACYJCE. W takich światłach są trzy kable:
jeden podpinasz pod plus aku, drugi pod minus, a trzeci wpinasz do kabelka ze świateł pozycyjnych. Wtedy przy włączeniu silnika światła "dzienne" powinny się po kilku sekundach włączyć samoistnie, a gdy włączysz przynajmniej światła pozycyjne (a później mijania) to "dzienne" się automatycznie wyłączą.
WITAM !!! Mam pytanie czysto techniczne , bez odpalania auta = jeśli podłącze czarny kabelek(minus) do minusa akumulatora ,a czerwony kabelek(plus) do plusa aku. to te lampy już się nie zaświecą ??? przecierz podam im już napiecie bez odpalenia auta ???
_________________ mambula
Wugie [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-13, 09:24
Witam,
Jeśli podłączysz tak jak napisałeś to światła do jazdy dziennej muszą się zapalić. Jeśli się nie palą to są uszkodzone.
Ja u siebie podłączyłem sterowanie światłami do jazdy dziennej do świateł postojowych. Nawet nie chciało mi się ciągnąć przewodów do stacyjki i dlatego podłączyłem wszystko przy lewym reflektorze - wystarczy wyjąć akumulator.
:lol: Witajcie !!! Własnie wróciłem od super macherka od elektryki , który znalazł === plus po stacyjce === pod maską AVICELKI w skrzynce bezpiecznikowej na jednej ze stópek jakiegoś przekażnika BOSCHA(jednego z dwóch tam znajdujących się). Podłączył światła zgodnie ze schematem z pudełka no i wszycho gra i buczy. Światła prezentują się bardzo ładnie wkomponowane w przedni zderzaczek !!!POZDRAWIAM MAMBULA
pod maską AVICELKI w skrzynce bezpiecznikowej na jednej ze stópek jakiegoś przekażnika BOSCHA(jednego z dwóch tam znajdujących się).
Kolego a możesz podesłać jakieś zdjęcie albo dokładny opis o który przekaźnik chodzi. Mam w planach montaż świateł dziennych i też nie wiem gdzie podłączyć to zasilanie
Witam !!! Podaję adres -mailowy- = heyman0@vp.pl = odnośnie zdjęć gdzie znalazłem -PLUS PO STACYJCE-zdjęcia mają za duży rozmiar by umieścić je na forum. POZDRAWIAM MAMBULA ########################################### udało mi sie umieści zdjęcia oto one ==
OK. napisze jak podłączyłem u siebie.
Jak otworzysz maskę najbliżej jest skrzyneczka przykręcana na 2 śrubki kluczyk 10
tam są przekaźniki wentylatora świateł klakson i cztery bezpieczniki z czego 2 niebieskie 15 amper są od świateł. wiec masę podłączasz do białego z czarnym + po stacyjce z przekaźnika od klaksonu bodaj ze czerwony z czarnym lub czarny z czerw i i wyłączenie dziennych z tych właśnie bezpieczników nie pamiętam ale tez coś czerwonego.
Witam. Znalazłem plus po stacyjce w skrzynce bezpieczników tuż na podszybiu. Występuje we wtyczce, nie wiem do czego ta wtyczka, przewód i moje pytanie czy mogę tam się wpiąć ze światłami dziennymi. Avensis T25, 1.8 benz. wszystko na załączonych zdjęciach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum