Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 1999
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-05-17, 22:25 [Avensis T25] Zakup benzyna czy diesel???
Witam. Mam pytanie chcę kupić toykę za ok. 30 tysiaków i nie wiem czy lepiej benzynkę czy też wysłóżonego disla który jak padnie to ful kasy idzie. Nie miałem nigdy disla cały czas benzyna z gazem i bardzo to sobie chwalę . Zastanawiam się czy nie kupić benzyny i ją zagazować . Macie jakieś opinie jak to chodzi na gazie??? Wszystkie opinie mile widziane i z góry dziękuję.
Jeśli dużo jeździsz (pokonujesz długie trasy, mało gasząc silnik po drodze) to rozsądniej i ekonomiczniej jest kupić Diesla. Czemu?
Po 1.
Diesel jest dużo trwalszy, mniej pali, teoretycznie rzadziej powinien się psuć. Ja wolę Diesla jeszcze z innego powodu - zajebiaszczo przyspiesza
Jeśli natomiasz jeździsz mało to rozsądniej kupoć benzyniaka i go zagazować, chociaz jak wiadomo Toyoty nie lubią gazu
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T22
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 1999
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-05-18, 20:40 Zakup T-25 benzyna czy diesel???
Benzyny miałem zawsze i to z gazem zawsze zadowolony moja toyka 1,6 też zagazowana i jest wszystko ok. tylko że słabiutka a znowu jak kupię disla za 30 tys. to będzie to rocznik 03 lub 04 a tam naczytałem się o kołach dwumasowych wtryskach i innych cudach. Nie wiem czemu mówi się że toyoty nie lubią gazu? Moja ma 270 tyś gaz od 7 lat i tylko boli ją to że bierze trochę oleju a reszta spoko. Disla nigdy nie miałem pali mniej ale utrzymanie droższe no i jak coś padnie to już lipa. Proszę o jeszcze jakieś rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum